Thursday, December 29, 2011

The Bay, Palo Alto ja Stanford

Aloitimme paivan tutustumalla Coyote Hills puistoon, joka sijaitsee lahden itarannalla, viiden minuutin ajomatkan paassa Allisonin kotoa. Californiassa on tyypillisesti sumua, joten emme nahneet ihan San Franciscoon asti.

Coyote Hills regional park

The Bay of the Bay area

Kavelylenkin jalkeen haimme hampparit Californialaisesta In 'n out -pikaruokaravintolasta. Olen syonyt loistavia hampurilaisia paikallisissa pikaruokaravintoloissa Oregonissa ja nyt taalla Californiassa. Parhaan hampurilaisen soin Little Big Burger nimisessa pienessa hamppariravintolassa Portlandissa. Paikalliset hampurilaisketjut tarjoavat yleensa vain muutaman vaihtoehdon eli hampurilaisen juustolla tai ilman. Lisaksi listalla ovat ranskalaiset ja jaatelosooda. Yksinkertaista ja herkullista. Lounaan jalkeen olikin paikkareiden aika.

Iltapaivalla ajoimme Palo Altoon. Nappasimme kahvit Peet's cafeesta ja tepastelimme Stanfordin yliopiston campukselle. Palo Alto sijaitsee San Franciscon lahden etelapuoliskolla ja on taten osa piilaksoa. Palo Altossa paamajaansa pitavat muun muassa Facebook ja Hewlett-Packard. Googlen paamaja oli taalla aikaisemmin. Stanford on yksi Amerikan arvostetuimmista yliopistoista ja yksityisena yliopistona myos yksi kalleimmista. Lukuvuosimaksu pyorii 50 000 dollarin tienoilla. (UofO:n lukuvuosimaksu on 20 000-30 000 dollaria.) Stanfordin campus on valtava ja upea. Tassa pari kuvaa.

Mina, palmu ja kahvi Stanfordin yliopiston campuksella.

I could go to Stanford.

I want to go to Stanford.

Allison too wants to go to Stanford.

Soimme illallista yhdessa, Allisonin perhe ja mina. Juttelimme Suomen ja Amerikan oikeusjarjestelmien eroista seka aseenkanto-oikeuksista. Huomenna menemme San Franciscoon ja illalla on pienet pippalot, silla naapurit tulevat kylaan. Fun fun fun! Nyt venyttelen ja painun petiin. Haleja mussukat! <3

3 comments:

  1. Ohhoh. Siellähän nuo koulut näyttää ihan sellaisilta, että siellä viihtyykin. :o

    ReplyDelete
  2. Joo, ala muuta sano! Ihan niin kuin joku keskiaikainen linna. Tai siis monta keskiaikaista linnaa vieri vieressa. :)

    ReplyDelete
  3. Stanfordin edessä niin emmaposeeraus.

    ReplyDelete