Wednesday, October 5, 2011

Kielimuuri ja Pocahontas

Luennoilla pitaa avata suu ja kommentoida. Muutoin olet outo. Lisaksi suullinen anti merkkaa 20-30% sun arvosanasta, joten kannattaa se siinakin mielessa. Viime viikolla lahinna tarkkailin, mutta eilen sain jo muutaman sanan suustani. Fiksujen kommenttien heittaminen ei ole Suomessakaan helppo homma, joten vieraalla kielella se on viela vaikeampaa. Varsinkin, jos et ole lukenut materiaaleja etukateen. Juttelin yhden opiskelukaverin kanssa tasta kommentoinnista ja milta me vaikutamme sanoessamme jotain luokkahuoneessa. Mehan olemme tietenkin aarettoman fiksuja ja ajattelemme suuria ja viisaita tieteellisia asioita. Ongelma on, etta emme osaa pukea ajatuksiamme sanoiksi, englanniksi. Haluaisin kovasti kertoa oman nakemykseni, mutta en vaan pysty, koska en tieda oikeita sanoja. Mita enemman yritamme, sita pahemmaksi ulosanti muuttuu. Kielitaito paranee onneksi koko ajan. Toivottavasti.

Mulla on taas jalleen kerran kiire, koska mulla on tanaan taa 13-20 luentoja putkeen paiva. Lisaksi kahdet pistarit eli cross-cultural business communication ja wilderness survival. Ennen luentojen alkua eli ihan kohta meen kirjastoon lukemaan kahta kirjaa, jotta saan kaksi esseeta alulle. Eilen illalla ma vaan luin ja tein laksyja. Sama homma maanantaina. Musta alkaa pikku hiljaa kuoriutua lukiolainen. Viela yksi juttu. Olen oppinut pari asiaa Amerikan alkuajoista. Ensinnakin Pocahontas oli noin 13-vuotias, kuna han tapas Johnin, joka on ruma ja vanha. Mutta heidan valillaan ei ollut mitaan romanttista. Ihan vaan business juttua kahden heimon valilla. Pocahontas meni naimisiin Johnin kanssa, mutta ei tuon Johnin vaan toisen. Muutti Englantiin ja kuoli.  Pikkusen varikynaa Disneyn puolelta! Lisaksi  ensimmaiset Amerikkaan toihin tulleet englantilaiset soivat toisiaan, koska heilla ei ollut ruokaa. Nice. Nyt kirjastoon. Mukavaa viikkoa kaikille!

2 comments:

  1. emma! sun blogin lukemisesta on tullut mun päivän yksi rutiinihomma. vähänkö eilinen oli outo päivä, kun ei ollut tullut yhtään kirjoitusta! yhyy, älä tee sitä enää koskaan! ja läksyt on kurja tekosyy!

    eivais, ihana kun kirjotat näin paljon. mä itseasiassa olin tienny ton pocahontas-homman, mutta en halua uskoa sitä. disneyn versio on kivempi, eikä niin ällö. mun mielestä noi kaikki disney-naikkoset, lumikki/tuhkimo ym. on kaikki ollu noin 13-16-vuotiaita. tai ollu ja ollu, siis tehty sen ikäsiks. mutta mun maailmassa lumikki on ainakin 27 ja tuhkimo vähintään 30v.

    ReplyDelete
  2. Voi ei! :D Tiedatko, musta tuntuu etta kirjoitan koko ajan, mutta en tajua mika kellonaika teilla on ja milloin se nakyy teilla siella. Onks tas mitaan jarkee. Lupaan, etta en jata enaa yhtaan paivaa valista. :D

    Mun yleissivistys on nolla naissa amerikkahommissa. Tosin ma luuli, etta koko homma on fiktioo. :) Saatte viela pyoritella silmia mun tietamattomyydelle! ;)

    ReplyDelete