Thursday, October 13, 2011

Mailijarjestelma

Selvisin eilisesta paivasta ilman paansarkya. Pahkinavoipaahtoleipa oli varmaan ratkaiseva evastekija. Juoksukurssilla opin kasien oikean asennon ja liikeradan. Juoksukaverini: kadet 90 asteen kulmaan. Kaden liike lahtee olkanivelesta suoraan eteen ja taakse. Varsinkin naisilla kadet heiluu helposti sisaan pain. Mulla ainakin. Talloin koko ylakroppa kiertyy juostessa puolelta toiselle ja kasien liikutteluun kuluu turhaa energiaa. Kadet ja nivelet menosuuntaan. Juoksutunnin kulku menee nain: lammittelyjuoksu kentan ympari, kuivaharjoittelua noin 10 minuuttia ja juoksuharjoitus 40 minuuttia. Juoksun jalkeen vaihdoin nopsaa vaatetusta ja jatkoin kiipeilylla. Juttelin ohjaajan kanssa ja han totesi, etta hyvan kiipeilytekniikan haltsaaminen vaatii noin kahden vuoden harjoittelun. Mutta kun ma oon taalla vaan yhdeksan kuukautta...

Puut kellastelevat jo. Lasinen rakennus on Lillis business complex, missa mulla on HRM ja Cross-cult. business communication. Huomatkaa oikealla kierratysroskis. Niita on joka puolella. Go recycling!

Seuraavaksi juoksin hikisena Cross-cultural business communication -kurssille. Teemme kurssilla tutkimuksen toisen maan tyokulttuurista. Sain haluamani maan tutkimusprojektini kohteeksi eli Amerikan. Tosi monet olisivat halunneet Suomen! Voitteko kuvitella. Ja vaihtoehtoina oli muun muassa Kiina ja Japani. Hyva Suomi! Viimeinen rutistus oli Wilderness survival ja aiheenamme oli topokartan lukeminen. Tein yhteistyota muutaman amerikkalaisen opiskelijan kanssa ja he totesivat, etta mailijarjestelmassa ei ole mitaan jarkea. Se tekee heidan mielesta etaisyyksien arvioinnista aarimmaisen haastavaa. Siis mita. Miten haastavaa etaisyyksien arviointi on mulle, jos naa amerikkalaisetkin on ihan pihalla.

Olen erittain vahvasti sita mielta, etta mailijarjestelmassa ei ole mitaan jarkea. Tassa teille sivistysta: Yksi maili on 1,609 kilometria. Maili voidaan jakaa 5280 jalkaan. Yksi jalka on Kaarle Suuren (?) jalkateran pituus eli 30,48 senttimetria. Jalka taas jaetaan 12 tuumaan. Yksi tuuma on 2,54 senttimetria.  Ai niin, sitten on viela jaardi, joka on kolme jalkaa. Jaardi on taalla aina lattian ja ovenkahvan valinen etaisyys. En voi syyttaa amerikkalaisia kokemastani hammennyksesta, koska he eivat ole taman jarjettomyyden takanan ja he ovat yhta hammentyneita kuin minakin. Kaantakaamme siis kaikki syyttavat katseemme kohti Britanniaa ja olkaamme onnellisia, etta kaytamme metrijarjestelmaa.

Nyt esseen pariin. Illalla menemme porukalla kiipeilemaan ja kokkaamme yhdessa. Allisonkin paasee kokeilemaan uusia urheiluvaatteitaan. Haleja ihanat ja rakkaat ystavani+perheeni, jotka jaksatte lukea mun juttuja! :)

2 comments:

  1. Oon aina aatellut että jaardi oisi vähän pidempi matka kuin lattian ja ovenkahvan valinen etaisyys. Se jotenkin kuulostaa siltä, että siinä puhutaan ihan kilometreistä. No, nyt tiedän, kiitos tästäkin sivistyksestä! :) Oot oppinut siellä varmasti ihan huikean paljon kaikkea uutta asiaa, mutta oot onnistunut jakamaan tietouttas loistavasti täällä blogissa. Eli minäkin (ja varmasti moni muukin) on oppinut Ameriikasta ja sen kulttuurissa vaikka mitä! :)

    Pitäisi lähteä tästä töitä kohti, mutta siellä on ihan hirvittävän kylmä (+2). Muuten täällä on ollut aivan ihanan aurinkoinen ja kirpsakka syksy. Syksystä on itse asiassa tulossa mun uusi suosikki-vuodenaika. :)

    Halauksia Eugeneen! Sä voit opettaa mut juokseen kun tuut takas Suomeen ja mä voin myydä sulle juuri sun jalalle optimaaliset juoksukengät, sillä osallistuin mestarimyyjäkoulutukseen aiheena vapaa-aika. Ihan hurjan mielenkiintoista! :)

    Vi hörs och ses! :)

    ReplyDelete
  2. Ihan totta! Ei tullut ekana mieleen, etta se on se ovankahvasta lattiaan matka. Hammennysta... hammennysta. Siella on tosi kylma jo. En ees tajunnut, etta nythan on jo lokakuu. Taalla on October. :D Taalla parjailee viela neuletakilla paivalla, mutta illasta viilenee. Ollaan niin kuin kaksi marjaa, koska syksy on mun suosikki kans. ;) Diili kuulostaa jalleen kerran loistavalta. Haleja. Nyt nukkumaan. :)

    ReplyDelete