Friday, October 7, 2011

Turistivaihe

Tanaan oli mukava paiva. Ah, kaikki paivat on taalla mukavia. Jopa kaikki ne paivat, jolloin sataa. Ja taallahan sataa yleensa aina silloin, kun ma paasen luennolta tai kun pyorailen kotiin kaupasta. Mulle sanottiin, etta se on pienta tihkua. Vaarin. Kylla se on ihan kunnon rankkasadetta. Silti ma poljen hymyillen kotiin joka paiva, mun punaisella miesten pyoralla, jonka kori valuu koko ajan renkaaseen kiinni. Pyorasta puheen ollen. Mukavaa on myos se, etta mun pyoran lukko avataan pyorittamalla nelja numeroa oikealle kohdalle. Miten pyoritat numerot oikeille kohdille kun paaset luennolta ja on sakkipimeaa. Et mitenkaan! Voisin tietenkin parkkeerata pyorani katulampun alle. Mutta kun taalla ei ole katulamppuja! Kannykan valolla vaan sitten. Lisaksi mulla on koko ajan kylma, koska taalla on kylmaa ja kosteaa. Wilderness survival -kurssilla neuvottiin, etta kolme tapaa saada itsensa lampimaksi ovat: syominen, liikkuminen ja shivering. Ma olen nyt syonyt kolme viikkoa, lihonut kaksi kiloa ja mua paleltaa edelleen. Ainut asia mita syomalla voi saada aikaa, on kehoituksen bookata kaksi paikkaa lentokoneesta.

Mikaan naista asioista ei kuitenkaan saa mua arsyyntymaan, koska elan kulttuurishokin ensimmaista vaihetta eli turistivaihetta. Olen koko ajan onnellinen, jopa pyoraillessani sateella kotiin mun tyhmalla pyoralla. Vaihe kestaa tavallisesti noin kaksi viikkoa. Mun on nyt kestanyt melkein kuukauden. Seuraavaksi pitaisi tulla alamaki ja jonkin asteinen kriisivaihe. Haha, niin varmaan! Nim. I <3 the rain and my stupid bike.


4 comments:

  1. ihana emmu! that's the spirit!:)
    onkohan siis silloin maaliskuussakin pirun kylmä, eli paksut vaatteet ja villasukat mukaan? ainakin olin järkyttynyt viime maaliskuussa barcelonassa kun sielläkin satoi koko ajan. olin JÄÄSSÄ koko loman.
    täälläkin alkaa pikkuhiljaa kylmenee ja pimenee. iltaisin voi jo poltella kynttilöitä ja hanskat on oltava kädessä joka aamu ja ilta ulkona. mutta en valita, kohta on jo joulu!<3

    mutta niin, seurailen blogisi kautta sitten paikallista säätä silloin keväällä. hihii:)

    ReplyDelete
  2. Hi honey! maaliskuussa on samanlaista kuin nyt. Eli valilla tihruuttaa, valilla sataa, valilla on vaan pilvista ja valilla paistaa aurinko. :) Suosittelen ottaan vaan sillasukat sisalle ja villaista/polyester vaatetta. Puuvilla on kylmaa, koska se kostuu. Asteita on tanaan 16, huomenna aurinkoista ja 20. Voi hyvin olla, etta koko viikon paistaa aurinko. Ma jouduin kayttaan hanskoja ekaa kertaa eilen ja tanaan. Kylla se talvi sielta viela tulee. :)

    ReplyDelete
  3. Hi happy girl! Toivottavasti tää turistivaihe kestää vielä pitkään, kun sun juttuja on niin kiva lukea. Ihanaa, et oot jaksanut kirjoittaa niin ahkerasti :D.
    Love, mom

    P.s. The other daughter isn´t so happy right now, because I´m supposed to tidy up with her but I´m here..

    P.s. 2. I bought a new PC yesterday, Sony Vaio. I´ll get it tomorrow.

    ReplyDelete
  4. Onnesta olkoon uuden tietsikan omistaja! :) Makin siivosin tanaan. Halit.

    ReplyDelete