Tuesday, November 29, 2011

Presidentille potkut

Oregonin yliopistolla tapahtuu  kummia. Yliopiston presidentin Richard Larivieren sopimus irtisanottiin reilu viikko sitten. Lariviere on ajanut yliopistouudistusta ja samalla suututtanut ihmisia. Yksinkertaistettuna: Yliopisto on osavaltion, mutta osavaltio rahoittaa yliopistoa 5%. Loput varat kerataan yksityisilta lahjoittajilta ja opiskelijoilta. Osavaltion yliopiston tarkoitus on tarjota jokaiselle mahdollisuus opiskella, mutta asia ei tietenkaan ole nain, koska tutkinto maksaa opiskelijalle 100 000-150 000 dollaria. Yliopiston henkilokunta on vakaasti sita mielta, etta osavaltion yliopiston tulisi taata kaikille yhtalainen, ILMAINEN, koulutus.

Lariviere yritti muuttaa osavaltion ja yliopiston valista suhdetta, koska mitattoman pienesta rahallisesta panoksesta huolimatta osavaltiolla on ylin paatosvalta yliopiston asioista. Osavaltion ratkaisu yliopiston varainkeruuseen on korottaa opiskelijoiden lukukausimaksuja. Tama taas lisaa eriarvoisuutta, koska vai varakkailla on varaa. Sama homma on kaynnissa muissakin osavaltioissa. Larivieren mukaan paatosvalta yliopiston asioista pitaisi olla yliopistolla itsellaan, eli viime kadessa opiskelijoilla. Yliopiston opiskelijat ja proffat ovat nousseet Larivieren tueksi. Mielenkiintoista seurata tulevia tapahtumia, koska presidenttia ei ole koskaan aiemmin irtisanottu nain.

Seuraavaksi tiedoituksia, joilla ei ole uutisarvoa. Ensinnakin mina sain tyhman pyorani takaisin. Toiseksi paransin juoksukurssilla mun mailiaikaa eli 1,6 km yli minuutilla. Kahdeksassa viikossa on siis tapahtunut kehitysta. Onpas mukavaa. Nyt sitten otankin kaiken takaisin ja lusmuan kuukauden. En tieda mita teen, kun Rec sulkee ovensa. Tiedanpas. Lahden Nyciin ja sitten San Franciscoon. Daa. Talla viikolla on viela viimeiset puristukset ja ensi viikolla yksi lopputentti. Luulin alunperin, etta kaikilla kursseilla on lopputentti. Ilokseni tajusin tallaviikolla, etta vain historian kurssilla on mokoma. Jalleen kerran olen taysin kartalla.

Istun muuten talla hetkella sykkyralla Allisonin joogamatolla, venytan jalkaa ja kuuntelen joululauluja. Kylla, joululauluja. Pistakaa Groovesharkkiin hakusanat "Christmas songs" niin eikohan soi siellakin paassa. Mun ehdottomat suosikit ovat Michael Bublen "Let it Snow", Frank Sinatran "Christmas Memories" ja kaikki Bing Crosbyt, mita Groovesharkista loytyy. Siinahan nauratte mulle rakkaat lukijani, en kuitenkaan kuule tanne asti. Aasinsilta. Onko Tampereella jo lunta? Ei mulla muuta. Ikava on teita ihania! <3


Kaunis kuusenkoristus Ashlandissa.

5 comments:

 1. Onpa mielenkiintoista todellakin tuo teidän pressapeli, ja mielestäni presidentti on (oli) aivan oikealla asialla. Tosin ymmärrän senkin, että valtio ei halua poistaa maksuja, sillä onhan tuo melko hyvä rahoitus saada jokaiselta opiskelijalta 100 000 - 150 000 $. Mutta että osavaltio rahoittaa yliopistoa vain 5 % --> tuntuu melko vähältä, varsinkin juuri päätösvaltaan peilaten.

  Kiva, että sait nyt sun pyörän lukon oikean tunnusluvun tietoosi. Kuulostaa kyllä pomminvarmalta lukolta. :D

  Ja sääpäivitys: Eilen ja toissapäivänä Tampere oli aurinkoinen, mutta lumeton. Oli kiva sää, pakkasta varmaan -1 - -2. Ajattelin, että tänään olisi ihanan kirpsakka sää myös ulkoilmalenkkeilyä ajatellen. No, siellä on +5 ja luvattu vesisadetta. Where's the snow?? Pitää alkaa kanssa kuuntelemaan kohta jouluisia lauluja, että tulisi vähän tuota mukavaa joulutunnelmaa. Tällä hetkellä siitäkään ei ole muuta kuin stressiä. :D

  ReplyDelete
 2. PS Kuuntelin tuota sun Bing Grosbya. Voi ei Emma! :D

  ReplyDelete
 3. Moikka ihana! Jep, osut asian ytimeen tuossa presidenttijutussa. Mielenkiintoista on nahda, kuka tuohon valitaan tilalle, koska osavaltion opetuslautakunnalla (en tieda mika tuo on suomeksi, mutta se ylin elin siella osavaltiossa) on alle kuukausi aikaa etsia uusi tilalle. Kukapa tuollaisiin saappaisiin hyppaa?

  Miksi joulu on stressinaihe? Mina en toki joudu hirveasti stressaamaan, koska jouluna naen Tuikun ja Julian. Ja tama on ensimmainen joulu, kun en ole toissa. :) Hihihiii! Siksi sita varmaan nyt oottaakin niin mukavalla mielella.

  Haleja! Toivon sinne lunta. Taalla on tanaan 10 C ja puolipilvista. Eli sataa varmasti jossain vaiheessa.

  ReplyDelete
 4. Jouluna stressattaa kun oman perheen lisäksi pitää miettiä lahjoja Anssin perheelle (ja arvaa kelle se miettiminen yleensä jää...). Rahaa menee ja päiviä kuluu kauppoja kierrellen kun haluaisi ostaa jotain hyödyllistä. Joulu vain kerran kahteen vuoteen, kiitos.

  Mutta sinun joulusi kuulostaa aivan ihanalta ja varmasti sellainen se tulee olemaankin! :) Ihanaa joulun odotusta ihanien joulubiisien kanssa! ;)

  ReplyDelete
 5. Nyt ymmarran. Me sovittiin, etta ei lahjoja. :)

  ReplyDelete