Tuesday, November 8, 2011

Noyryytys

Voi nyt hyvan tahden. Huomenna olen ollu taalla tasan kaksi kuukautta. MITA? Syyslukukausi kestaa 11 viikkoa ja nyt on menossa viikko seitseman. MITA? Minne aika menee? Minulla on kaksi viikkoa aikaa kirjoittaa kaksi 20 sivun esseeta, lukea kahteen midtermiin ja tehda kaksi esitelmaa. Kaiken taman paalle lisataan viela viikottaiset pistarit ja lukemiset. Tanaan mulla meinas ensimmaisen kerran ihan oikeasti kiehahtaa, kun mulla oli vain tunti aikaa valmistautua hissan keskusteluryhmaan ja matskua oli kevyet 100 sivua. Miksi ma en voi olla yleissivistyneempi? Aika ei riita rautalangasta lukemiseen.

Harhaluulohan on, etta Amerikkalaiset eivat tieda mitaan Euroopasta. Ei ne yleensa tiedakaan, mutta poikkeuksia loytyy. Todistin taman oikeaksi eilen illalla. Havisin Allisonille tietovisassa, missa piti luetella kaikki Euroopan maat. Kylla. Jatkoin noyryytysta tietovisassa, jossa piti luetella kaikki Euroopan paakaupungit. Pelasimme myos pelia, jossa mina sain luetella Amerikan osavaltioita. Lansirannikon osaan, koska asun taalla. Ja taalla on vain pari hassua osavaltiota. Itarannikon osavaltiot taas oppi pakostakin Hissan kurssilla. Mutta kaikki silta valilta. Hohhoijaa.

Nyt mina syvennyn opiskeluun. Ette tiedakaan, miten kaipaan suomalaista opiskelutyylia. Sita, etta mua kohdellaan niin kuin aikuista ja saan opiskella omaan tahtiin. Enka joudu viettamaan iltojani kirjastossa. Onneksi Tayn kirjasto menee seitsemalta kiinni. Halit!

Tassa viela yksi kuva Spencer's buttelta. Cool!

3 comments:

 1. Mäkin oon ymmästellyt että miten tämä aika oikein juoksee näin lujaa. Aattelin että aika kuluis nopsaa vain siellä vaihdon päässä mutta ei, kyllä se täälläkin menee, varsinkin silloin kun pitäisi saada aikaiseksi kaikkea ja vaikka kuinka paljon. :/

  Sun työmäärät siellä kuulostaa kyllä ihan älyttömiltä! Meidän vaihdossa oli jenkkiläinen poika Trevor, joka oli ihan ihmeissään, miten helppoa koulunkäynti muualla oli. Sen normaali arkipäivä jenkkilässä saattoi olla seuraavanlainen: koulu klo 8-16 + kotitehtävät klo 16-20.30. Se sanoi ettei sen arkeen mahtunut juuri muuta kuin koulu ja usein se istu kirjan ääressä ympäri vuorokauden. Huh! Tavallaan siis tiesin että siellä on aikamoinen höögi tuossa opiskelussa, mutta aattelin että se oisi vähän höllempää sielläkin vaihtareille. Jassa nyt skarpata vielä hetki niin sitten otat löyhemmän jakson seuraavaksi! :)

  Ja mitä tuohon peliin tulee, Allison on pelannut sitä varmasti ennenkin, joten sehän menee sillä jo ihan ulkomuistista. Ja sun pitää kääntää kaikki maat vielä lontoon kielelle niin tuohan se nyt lisää haastavuutta. Millä logiikalla esim. Valko-Venäjä on Balarus (pitäisi olla White Russia, niin kuin se drinkkikin) ja Itävalta Austria (East Authority)? o.O

  Mutta, nyt suljen koneen, vaiennan klassisen (!) musiikin ja hilppasen salin kautta töihin. Vi hörs! :) <3

  ReplyDelete
 2. Emmu, I feel u! olis kauheen kiva tehdä täällä honkkarissa muutakin, kun opiskella. Okei, vietin juuri 4 ihanaa päivää Guilinissa, mutta sain pikku paniikkikohtauksen kun tajusin, että 1,5 viikon päästä mennään Shanghaihin ja mulla ei oo niin aikaa kun rahaakaan, FINALSIT on alle kuukauden päästä (sit tää loppuu, wtf?!), ja siinä välissä pitäis tehdä yks kevyt 20-sivuinen group project, 1 iso essee, 4 pienempää esseetä ymym. Kuka sanoi, että vaihdossa ei tarvi opiskella??
  Tsemppiä sinne & halit! <3

  ReplyDelete
 3. Katja, juurikin Valkovenajaan kaatui koko homma. Belarus... Matataha?! Taalla vaihtarit on tosiaan ihan samalla linjalla kuin muutkin. Ma otan ehka vaan kaksi oikeaa asiapitoista kurssia ensi jaksossa. Ongelma on, etta en tieda kuinka tyolaita kurssit on. Tyomaara vaihtelee ja samoin proffien odotukset. En halua pyoritella peukaloitani, mutta en halua istua klo 23 asti kirjastossa. Ja kurssivalinnat mun pitaa muuten tehda tana viikonloppuna, koska maanantaina alkaa ilmoittautuminen. Olen ekassa ryhmassa, joten mun pitais paasta mihin haluan. Tassa mielessa on hyva, etta meita vaihtareita ei kohdella eriarvoisesti. Mun ei tarvitse odottaa, etta tutkinto-opiskelijat valkkaa kurssinsa ensin. Joissain yliopistoissa Jenkeissa vaihtarit saa mita jaa jaljelle. :) Klassisen... please explain?! :D

  Anniina, apuva! Sahan todella meet kotio ihan kohta. Ei ole totta. :) Mulla on viela kaksi periodia jaljella, onneksi. Tiedan, etta nekin menee hujauksessa, ja sitten onkin jo kesakuun puolivali. Hui. Allekirjoitan todellakin ton sun vaihdossa ei muka tarvii opiskella -kommentin. Ma en ole ikina opiskellut nain paljon kuin taalla. Haleja ja tsemppia myos sulle! :) Kivaa matkustelua! Ma en ole paassyt edes Portlandiin, joka on kahden tunnin ajon paassa.

  ReplyDelete