Tuesday, May 15, 2012

Neiti Karpalainer ja Kivi kolmonen

Viikonloppuna oli Rock 3 -kurssin ulkoiluosuus. Minun tekisi mieli suomentaa tuo kivi kolmoseksi, mutta jos nyt mennaan kiipeily 3:lla kuitenkin. Matkustimme 40 hengen koorilla Smith rockille, tosin rakensimme ankkureita ja kiipeilimme North Pointilla, joka ei kuulu varsinaisesti Smith rockiin. Saa oli loistava, yolla oli lammin (jaoimme kolmen hengen teltan nelistaan) ja yhteishenki oli mita mahtavin. Kiipeily 3 on suoraan jatkoa kiipeily 1:lle, jonka suoritin ensimmaisessa jaksossa. Toisessa jaksossa suoritin kiipeily 2, joka keskittyy kiipeilylihasten kasvatukseen. Kiipeily 3:lla opimme muun muassa rakentamaan ankkureita luontoon ylakoytta varten, solmimaan solmuja ja ehka tarkeimpana "belay escapen" eli keinon paeta varmistajan roolista niin, etta kiipeilija koyden toisessa paassa ei putoa maahan. Taito on ehdoton, jos kiipeilija loukkaantuu kesken kiipeilyn ja varmistajan on paastava turvallisesti hakemaan apua.

Belay escape -koe on keskiviikkona. Tasta pitaa selviytya alle neljassa minuutissa. Ei mikaan ihan yksinkertainen proisessi, mutta luulen osaavani. Pitaa vain muistaa tama jarjestys "slippery knot, overhand knot, prusik, munter hitch, slippery knot, overhand knot, everything goes to shit knot, munter hitch, slippery knot, overhand knot". And I've escaped the belay and I can run to get help! En ottanut yhtakaan kuvaa viikonloppuna, mutta muut otti munkin puolesta. Mukavimmat hetket olivat Kristinan kanssa tekemani kavelylenkki laheiselle jaatelokioskille, mista saa kotitekoista jaateloa. Mussutimme jaateloa ja tallustimme auringon paisteessa Smith rockin upeissa maisemissa. Toinen mieleen painuva juttu oli sunnuntai. Kiipeilyohjaajamme valitsi yllatyksekseni edellisena iltana nelja kurssilaista kiipeilemaan Smith rockin puolella, paakiipeilyalueelle. Mina olin valittujen joukossa. Muut opiskelijat ja leaderit rakensivat ankkureita ja kiipeilivat North pointilla, kun me kiipeilimme pienella porukalla Smith rockin puolella.

Nyt on pakko menna nukkumaan. Muutama kuva. :)


Ma hajoitin metallisen purkinavaajan yhdella kadella. Onneksi sain tolkin auki. Hetki meni saheltaessa. Lopputulos miellytti silmaa suuresti. Nayttaa natimmalta.

Todiste, Eugenessa ei sada aina! Silmat on niin sirrilla, etta paata sarkee.





Neiti Karpalainer sai postia

Neiti Karpalainer teki puuroa

Neiti Karpalainer teki lettutaikinaa

No comments:

Post a Comment