Wednesday, January 4, 2012

Santa Cruz ja California redwoods

Suuntasimme tanaan etelaan Santa Cruziin. Rannikolla sijaitseva hippikaupunki (aren't they all) oli taydellinen kohde aurinkoisena ja lampimana paivana. Lounastimme Walnut Avenue Cafessa keskustassa, terassilla. Soin maailman parhaan tomaattikeiton ikina. Mina syon joka paikassa aina Soup and salad -setin, joka sisaltaa paivan keiton, salaatin ja leivan. Setin hinta on paikasta riippuen 3,5-7 euroa, eli erittain kohtuuhintaista. Jos naa amerikkalaiset osaa jotain tehda, niin keittoja. Kuulosta tylsalta, mutta voittaa hampparit ja toastit.

Salaatti, fetakastike, tomaattikeitto juustohiluilla ja valkosipulileipaa

Pyorimme hetken kaupoissa. Loysin Urban Outfitterin alennuksesta sopon kynttilan alusen ja viiden vuoden paivakirjan. Soile, olet inspiraationi. Tosin minun kirjani kysyy minulta kysymyksen joka paiva ja minun tulee vastata siihen. Taman paivan kysymys oli "What was the best thing about today?" Kaikki oli niin kivaa, etta luettelin kaiken. Ajoimme merenrannalle ja kavelimme paljain varpain hiekalla. Rannalla on myos valtava laituri, jonka kuljimme paasta paahan. Matkalla mukaan tarttui muutama kuva merileijonista ja salt water taffya.


Allison ja Nika rannalla

Emma ja Nika rannalla

Miten mun hiukset voi yhtakkia menna noin hyvin? Allisonkin ihmetteli aaneen samaa just asken.

Merileijonia

Hetkinen... tama onkin hylje

Viimeinen kohteemme oli Henry Cowell Redwood State park lahella Santa Cruzia. Naimme isoja ja vanhoja puita metsassa. Kotimatka taittui ruuhkassa, niin kuin aina. Allisonin isa teki hampurilaisia illalliseksi. Talla hetkella meilla on suklaakakku tyon alla. Pohjien pitaa viela jaahtya, jotta voimme lisata kuorrutuksen. Huomenna aamulla on heratys 4.30. Nyt kakun tilaa tarkistamaan. Moikka moi!


Iso puu

Ja vain noin 1800 vuotta vanha

Kukkuu

Puita

Pöö!

Kirkas taivas on harvinainen naky

15 comments:

 1. Sullahan on ollut hieno reissu ja paljon nähtävää. Ja tämä sun blogi on kyllä hauska, piristävää luettavaa esim. töissä.

  ReplyDelete
 2. Kivaa olla inspiraatio! Arvaa mitä! Mun kymmenen vuoden päiväkirja loppui nyt vuodenvaihteessa ja NYYHKIS että oli haikeaa lopettaa se. Onneksi Lauri osti mulle joululahjaksi uuden niin vuosi on nyt lähtenyt oikein hyvin käyntiin. Tosin siinä noin 1/3 siitä tilasta mitä mulla oli vanhassa kalenterissa. Ei ole ajat samat kuin vuonna 2002 sanon ma!

  ReplyDelete
 3. Haha! :D Mun kalenteri onihan oieni nysa ja siina on kolme rivia mun ajatuksille. Palasin juuri kotiin. Ajettiin noin 9 tuntia San Franciscosta Eugeneen. Nyt muuttohommia, koska Allison pakkaa tavarat tanaan ja huomenna ja Meredith muuttaa takaisin. Ja ma vaihdan huonetta. :) Kivaa! Maanantaina alkaakin jo opinnot. Kauhistus, kun aika meni nopiaa.

  ReplyDelete
 4. Mikäs kaunokainen se siellä rannalla oli :)! Hiuksetki oli muuten totta vie oikein viehkeästi ;D!
  Piti kiittää kun oli niin ihana yllätys kotona ku olit laittanu joulukortin sieltä kaukaa :)! Kiitos tuhannesti!
  Mulla muuten tosiaan olis rutkasti kirjotettavaa sulle, joten taidanpa tosiaan alkaa raapustaa sitä kirjettä ;)!!!

  ReplyDelete
 5. Joo, kirje! Ma laitoin sulle osoitteen skypen chattiin! :)

  ReplyDelete
 6. Soile; sulla on ollut kymmenen vuoden päiväkirja?! Haluan kyllä nähä millanen eepos se on... Varmaan helppo kuskata mukana. :o

  Munkin piti Emmu kommentoida noista sun hiuksistasi: Jennifer Anistokin jää toiseksi! Ollaan varmaan muuten reissaillessa ku kolme marjaa: minäkin meen maanantaina vaalentamaan vähän tätä kuontaloa. Ei oo kivaa kun joutuu aina kolmen viikon välein värjään "pälvikaljun" pois. :(

  ReplyDelete
 7. PS Redwoodsit oli munkin must see - listalla. :)

  ReplyDelete
 8. Hyva, etta on hiusasiat kuosissa! :D Joo, me voidaan ajaa redwoodsien lapi, kun ajetaan rannikkoa alas. Jos haluatte googlata meidan mahdollisen ajoreitin, niin katsokaa tie numero 101, joka menee rannikkoa pitkin suoraan Golden Gate sillalle ja San Franciscoon. :)

  ReplyDelete
 9. Mun kirja neuvoo kanssa tuon tien nro 101. Alan olemaan tyytyväinen investointiini. :)

  ReplyDelete
 10. Katja, joo se kalenteri on sellanen vähän isompi kuin A4-kokoinen, mutta pienempi kuin A3:) Se on mulle kultaakin kalliimpi, se on kulkenu mun mukana reissuissa, festareilla, yökylissä ymym. En saata kuvitellakaan mitä mun mielenterveydelle tapahtuisi jos joskus hukkaisin sen. Mutta nyt alkoi tosissaan uusi kalenteri ja saas nähdä mitä se tulee vielä näkemään:D Sen ensimmäinen reissu on Amerikan matka, not bad!

  ReplyDelete
 11. Pieni korjaus meidan autonvuokraukseen... laskin alakanttiin, kun unohdin, etta me ajetaan toiseen osavaltioon, siis kolmeen. Lisaksi maksamme extraa, koska jatamme auton toiseen kaupunkiin. Eli 1400 on varmaan lahempana totuutta. Eli noin 350 per nenu ja bensat. Las Vegasista sais varmaan edulisimmat lennot takaisin. Maanantai 2.4 oli 120 dollaria. Mulla alkaa silloin jo opinnot, eli tarkistan mita kursseja mulla on ma ja toivon, etta on sellainen, jolta voin olla pois. Sit kuulin eilen Grand Canyon tourista, jolla yhdet mun tutu oli. Hinta oli noin 100 euroa, mutta siihen kuului kujetukset binibussilla paikan paalle ja helikopteriajelu. Se oli kuulemma parasta. Miten olis? :D

  ReplyDelete
 12. 350 on euroissa ja 1400 dollareissa. Vain mina ymmarran mun logiikkaa. ;)

  ReplyDelete
 13. Onko siellä muuten manuaalivaihteisia autoja saatavilla? Jos niitä on siellä saatavilla niin ne on yleensä kai edullisempia kuin automaatit, koska kukaan ei osaa ajaa niillä sielä. :D

  ReplyDelete
 14. Helikopteriajelu kuulostaa hyvältä! Jee, ehdottomasti!

  ReplyDelete
 15. Luulen, etta ei ole manuaalia saatavilla. Hinta riippuu vaan mallista, ja halvimmassakin on automaatti. Ma ajoin halvimmalla Ashlandiin silloin. Mut selvittelen asiaa ja katsotaan miten kay. :)

  ReplyDelete