Monday, January 23, 2012

"All you Europeans"

Effective business communication -kurssin ohjaaja puhutteli minua ja kahta ranskalaista tanaan nain " All you Europeans, you should spread out. I told you to sit next to people from different cultures". Aanen savy oli halveksuva ja arsyyntynyt. Voin kertoa, etta tuo lausahdus sai minut niin vihaiseksi, etta pihisin koko luennon ajan. Tauon jalkeen Kristinakin pihisi, koska kerroin hanelle. Tama opettaja painostaa jatkuvasti, etta Kiinalaisia, Japanilaisia ja Taiwanilaisia ei saa kutsua aasialaisiksi, koska maat edustavat taysin erilaisia kulttuureja. Daa. Meidat eurooppalaiset sen sijaan voi niputtaa yhden varjon alle. Mita? I'm not even Scandinavian, I'm a Finn! Aaaargh. Voisko joku opettaa amerikkalaisille, etta Euroopassa ei ole yhtenaista kulttuuria. Ja joku toinen voi kertoa mun ohjaajalle, etta mina en tunne kaikkia ranskalaisia, vaikka me lahes tulkoon naapureita ollaankin.

Onneksi paivan pelasti herkullinen lihasoppa Rennie'sissa ja hurjan hauska kiipeilytuokio recissa. Pelleilimme liidiseinalla. Bene putoili minun ilokseni kesken liidauksen, jotta mina sain harjoitella varmistamista ja kiipeajan putoamista. Sitten me vain hengasimme, kiipesimme valilla ja vaihdoimme kuulumisia. Lopetimme illan porukalla Frozen yogurt -jatskimestassa. Tama paiva oli ihan sika kiva! En muista milloin viimeksi nauroin nain paljon. :) Toivottavasti teidankin eilinen paiva oli kiva ja huominen on viela kivempi. Unosia!

6 comments:

 1. Kuulostaa ihan jenkki-opelta, joka oli opettamassa Thaimaassa! Tosin se oli sen tapa olla hauska, tai ainakin näin me se päässämme käänneettiin ja tulkittiin. :D Mikähän tuon teidän opettajan nimi on? Kuulostaa niin samalta henkilöltä.

  Hei ihanaa että sulla on ihanaa! <3 Täällä paistaa kivasti aurinko, mutta en voi mennä nappailemaan sulle kuvia kun mun pitää tehä opparia ja alkaa kohta soitteleenkin. Hugs! :)

  ReplyDelete
 2. Kay Westfield, en ole varma meniko sukunimen oikeinkirjoitus oikein. :D Tsemppia opparin tekoon! :)

  ReplyDelete
 3. Annapa opettajallesi ystävällinen vinkki matkustaa seuraavaksi Eurooppaan pariksi viikoksi ja tehdä pieni kiertue niin voi maailmankuva vähän kehittyä. Ehkä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän opettajan nimi pelmahti jostain yhtäkkiä mieleeni: Barry, eli ei ollut sama. Se muistaakseni vähän uumoili että palaisi takaisin jenkkeihin, mutta ei se ollutkaan se sitten. Iloa opiskeluun myös sulle! :)

   Delete
  2. Tätä tää just tekee. Tää ei anna mulle enää kommetti-ikkunaa; vain pelkän vastaa-osion. Hö. :(

   Delete