Sunday, December 11, 2011

Rare exports ja ruisleipauni

Ensinnakin, jouduin toissa paivana fiksaamaan minun nakin varmaa lammitysjarjestelmaa. Nyt se nayttaa talta.

Just so you know, this is what it takes to stay warm in Eugene. Thank god for wilderness survival.

Toiseksi, olimme eilen jouluvaloajelulla Daven ja Lindan kanssa. Jouluvalot liikkuvat taalla Amerikassa hieman eri sfaareissa, kuten varmasti arvaatte. Yhden talon edessa oli jouluvaloshow. Valot on synkronoitu radioon ja talon edessa on kyltti "tune in to 98.3". Kuuntelimme radiota autossa ja katselimme valoja, jotka valkkyivat auton radion tahtiin. Halloweenina on naita myos. Kuvat eivat kerro koko totuutta, mutta saatte ainakin jotain kasitysta.

Tama Show on myos youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=7UV33nlUcWc

Kaiken maailman valokakkyraa ja -hakkaraa.

Tama on pieni osa yhden suurimman talon pihavaloista. Talo on tuolla takana, missa lukee Peace.

Mista tietaa, etta Emma kaipaa ruisleipaa? Nain viime yona unta ruisleivista, tarkemmin Vaasan jalkiuunipaloista. Unessa menin kaikessa rauhassa ostoksille mun vakkarikauppaan Sundanceen. Yllatyksekseni, kassan vieressa oli katon rajaa hipova pino ruisleipia. Ostin pakastimen tayteen ja soin onnellisena muutaman leivan. Kunnes herasin. Etta semmoisia patoutumia mun alitajunta kasittelee, kun olen unten mailla.

Kavimme tanaan taide-elokuvateatterissa Bijoussa katsomassa elokuvan Rare Export. Mina olin kyseisen elokuvan jo nahnyt. Pakkohan minun oli raahata Allison ja Malin katsomaan se, koska Amerikassa harvemmin naytetaan Suomalaisia elokuvia. Molemmat tykkasivat seka pitkasta etta lyhyesta patkasta. Gooo Suomi! Elokuvan tekstitys ei tosin toiminut aivan yhta hyvin. Lahes kaikki kirosanat oli jatetty kaantamatta ja hauskat suomalaiset sanonnat eivat kaantyneet yhta hauskasti.

Kahden paivan paasta on lahto Nyciin. Dave ja Linda heittavat minut lentokentalle tiistaiaamuna kello nelja. Mukavata. Lento kestaapi rapeat seitseman tuntia. Mun ja Tuikun ja Julian lennot on melkein samaan aikaan perilla. Kentalla nahdaan. Ennen lahtoa aion siivota, suunnitella, suunnitella ja tietenkin ottaa maanantaina kaiken ilon irti Recista. Nyt lurpsuu simmut siihen malliin, etta tan tyton on aika painua pehkuihin. Keksin muuten taas yhden asian, mita kaipaan. Piparkakkutaikinaa. Hatatilassa kypsat piparkakut kelpaisivat myos. Mukavaa joulunodotusta kaikille! Taalla paassa ollaan ainakin jo ihan pahkinoina. <3

2 comments:

  1. Hi <3,
    me täällä kans pakkaillaan ja mietitään viimmoisia ostoksia. Sun lista on jokseenkin hankittu ja melkein pakattu, myös untuvatakki ja lammastossut :). Jälkiuunileipää, pipareita ja Fn sinistä koitan muistaa myös. X-purkkaa on niin paljon, että tulli varmaan pysäyttää ja epäilee huumeita. Nähdään pian JFK:lla :). Hali muru.

    ReplyDelete
  2. Moi! Oih, onpas kiva kuulla, etta lammastossut paasee tanne. :D Nycissa pyorii lampotilat 3-10 tienoilla. Nahdaan!

    ReplyDelete