Thursday, October 20, 2011

Sokerikinkku

Olen Lillis cafeessa lueskelemassa HRMn midtermiin. Tilasin 12 oz kahvin 16 oz mukiin, jotta saan enemman maitoa kahviini. Tytto taytti mukin melkein piripintaan. En viitsinyt valittaa, koska maksoin vain 12 oz kahvista. Kahvin hinta on 1,6 dollaria eli taman aamuisen kurssin mukaan 1,15 euroa. Jos ihmettelette miksi puhun kahvista, se johtuu siita, etta ma rakasta kahvia. Kahvista voi aina puhua. Jos siita ei puhu, sita kannattaa juoda. Ni.

Mulla on vahan niiskuinen olo iltaisin. Mun omien sanojen mukaan se on ilta-allergiaa, eika silla ole mitaan tekemista flunssan kanssa. Kipeytyminen midtermien alla ei tule kuuloonkaan. Johtuuko kenties ilmankosteudenpoistajan jatkuvasta kaytosta. Kosteusprosentti meidan asunnossa on paivasta riippuen 70-90 %. Ihme, ettei meidan katonrajaan ilmesty pilvia. En tieda voiko tuo pitaa paikkaansa, mutta kosteudenpoistajan vesisailio tayttyy parissa tunnissa. Hamahakkeja ei ole muuten nakynyt mun kloorimyrkytysepisodin jalkeen. I win!

Kutsuin Kristinan, Matzen ja Tobin mun luo syomaan illalla. Mulla on kokkausvuoro, joten teen pizzaa. Kavin aamulla kauempana sijaitsevassa Market of Choicessa ostamassa hiivaa, jotta saan pizzapohjan tehtya itse. Valmiit pohjat on arveluttavan nakoisia. En koskisi tikullakaan. Kaupasta saa luonnollisesti valmista pizzapohjataikinaa, mutta mua arveluttaa se myos. Sanoohan sen jarkikin, etta jos parasta ennen paivays on ensi vuoden kesakuussa, ei kyseessa voi olla mikaan normi jauhohiivasuolaseos. (Liioittelen ehka hieman, mutta vain hieman.)

Yritin loytaa tavallista kinkkua toiseen pizzaan. Samalla minulle valkeni, mika amerikkalaisessa ruuassa mattaa: sokeri. Sita on elintarvikkeissa, joihin se ei mun maun mukaan kuulu, esimerkiksi kinkussa, tortillalatyissa ja leivassa. Loysin yhden ainoan kinkkupaketin, jossa ei ole sokeria. Sama koskee kaikkea roskaruokaa, niin suolaista kuin makeaa: sokeria, sokeria, sokeria. Saksalaiset huomasivat taman jo ajat sitten. Ma oon vahan hidas. Ihme kun tuntuu, etta farkut kiristaa. :)

Viikonloppuna on tiedossa reissu rannikolle vaihtariporukalla eli Matzen, Matzen tyttoystavan, Iidan ja Harryn kanssa. Lisaksi mun on luettava midtermeihin. Kerron midtermien jalkeen, miten mulla on opinnot lahteneet kayntiin. Tahan mennessa opinnot on tuntuneet todella aikaa vievilta, mutta helpoilta. Olen saanut kaikista pistareista ja midtermista vahintaan 90% oikein ja ensimmaisesta hissan esseesta A-. Olen aika ymmallani, koska olen koko ajan jaljessa lukemisista ja pihalla kaikista viittausteknisista asioista. Ehka proffat antavat saalipisteita ulkkareille. Tai sitten suomalainen koulutusjarjestelma on todella yksi maailman parhaista. Nain ainakin opiskelutoverini taalla vaittavat. Nyt nena kirjaan. Nim. Hikke-Emma

2 comments:

  1. Huomenta Emmukka,
    onnistuiko pitsa? Sun pitsoja muistellen mekin ajateltiin kokota illaksi pitsaa :). Jos muistetaan sun resepti ja paisto ilman paperia. Tiina, N, N ja L tulee viikonlopuksi meille. Hauskaa viikonloppua merenrannalla tai ainakin sen lähellä :). Oot rakas <3

    ReplyDelete
  2. Pitsa onnistui loistavasti. :D Hihii, siinahan ne tarkeimmat olikin. Ja uuni taysille :) Cocacolaa ei kannata unohtoo, silla me unohdettiin. Tobi viela varta vasten kavi kaupassa hakemassa juotavaa, mutta juomatta jai. Kiitos! Samoin!

    ReplyDelete