Friday, November 11, 2011

Finnisssssh

Ensimmaisesta esseesta on nyt kirjoitettuna nelja sivua. Enaa 36 sivua jaljella. Great! Eilen oli taas yksi paivista, jolloin koin paljon uusia juttuja. Ensinnakin kavin lounastamassa Rennie's nimisessa pubissa. Soin paivan keiton eli tomaattikeiton ja salaatin hintaan $4,25. Vahan patonkia kyljessa ja sinihomejuustodippia. Asiallinen hintalaatusuhde. Pubi on aivan kampuksen kulmalla, joten menen varmasti uudestaan. HRM-luennolla oli vieraileva luennoitsija leipomotyontekijoiden liitosta. Leipomotyontekijoista 90% kuuluu liittoon, mika on todella ainutlaatuista. Koko yksityisen sektorin tyontekijoista noin 8 % kuuluu liittoon. Julkisella puolella vastaava luku on noin 35%. Luennoitsija toi mukanaan Dingdong-suklaakakkuloita, joten soin ensimmaisen Dingdongini. Amerikkalaiset vitsailee, etta Dingdongit sailyisi ydinsodastakin, koska niiden parasta ennen paivays on useiden vuosien paassa. Jamjam.

Illalla kokoonnuimme meille perinteiseen torstai-illanviettoon. Tobi kokkasi talla kertaa. Ruoka oli aivan mahtavaa: kermaista sienikanapippurikastiketta ja nuudeleita. On se vaan niin, etta kerma on hyvaa. Ruuan laittaminen yhdessa on paras ajanviete Recin jalkeen. Lisaksi opin joka viikko uuden reseptin. Ruuan jalkeen paahamme palkahti, etta voisimme menna elokuviin keskella yota. Ensimmainen elokuvakokemus Amerikassa! Leffa oli Immortal 3D ja ensi-ilta. Sama ohjaaja kuin 300:ssa, mutta mikaan leffassa ei toiminut niin kuin 300:ssa. Suosittelen, etta ei kannata katsoa. Kolmedeeta ei ollut nimeksikaan. Ainut hyva juttu olivat supermukavat kakkulat. Suomessa paahan laitetaan hitsausmaski, joka painaa ja sattuu. Taalla teknologia on niin kehittynytta, etta kaikki saivat omat, KAYTTAMATTOMAT ja PUHTAAT Ray-ban wayfarerit. Cool! Mina saastin lasit silta varalta, etta erehdyn Suomessa viela 3D-naytokseen. Leffaliput maksoivat $11 eli noin 8 euroa. Moniin naytoksiin paasee $2, joten aika hinnakashan tuo oli.

Allison ja ruoka

Ma niin teen tata teille kun tulen takaisin!

Lopuksi paneudun viela mun lausumisongelmiin. Huvitan kavereitani, varsinkin Allisonia, sekoittamalla suhisevan ja suomalaisen s-kirjaimen. Kuten tiedatte, minun puhevauhti tai -tahti on erittain nopea. No, puhuin aluksi hitaammin, joten suhinat meni oikein. Viimeisen kuukauden aikana olen joutunut jatkuvasti korjaamaan sanojani, koska sekoitan assat. Arg. Sanon [Finis] kun mun pitaisi sanoa [Finish] suhisevalla assalla. Sama patee sanaan fleece, jota jostain kumman syysta toistelen usein. Pahin juttu on kuitenkin he ja she -proniminien sekoittaminen, mita en ikina tehnyt Suomessa. Miksi taalla ja miksi vasta nyt? Ehka puhun, enka ajattele tai jotain. Hmph. Onpahan ainakin muilla hauskaa.

Kohta puen [fleeshen] ja [sel shuitin] paalleni ja marssin kirjastoon. Loysin sielta loistavan opiskelunurkkauksen. Se on sijaitsee neljannessa kerroksessa ja nakymina on nurmikentta ja hautausmaa. Loistava ilma muuten tanaan, mika on hirvean kiva, kun mulla on opiskelua tiedossa. Huomenna aamulla osallistun 5K juoksuun, joka starttaa ja paattyy Hayward field -kentalle. Siella on tehty eniten juoksuennatyksia ja se on muutenkin yksi maailman kuuluisimmista track&field -kentista, joten on sopivaa, etta mina menen sinne myos. :D Hihihi.

Btw, jos haluatte seurata saan kulkua tai vaikkapa myrskyjen muodostumista Amerikassa (tottakai kaikki haluaa), loistava sivu siihen on NOAA eli National Weather Service. Siella on vaikka mita kivoja juttuja. Tana viikonloppuna mulla on tiedossa vain opiskelua, kiipeilya, 5K ja huomenna bileet meilla. Olen muuten saanut Allisonin innostumaan urheilusta. Ensimmainen askel oli kiipeily. Talla viikolla juttelimme, ja han kyseli, etta voisikohan han tulla mun kanssa Reciin ja mita han voisi tehda siella. Jei! Teimme yhdessa urheilusuunnitelman. Allison kavi eilen ostamassa salitossut ja urheilutopin, joten tanaan menen opastamaan hanelle krossarin kayttoa. Mukavata, kun joku innostuu urheilemaan, vaikka ei ole urheillut koskaan. Kerroin, etta mulla on kavereita, jotka ovat aloittaneet juoksemisen vasta aikuisialla ja juoksevat nyt puolikkaita ja pirkanholkkia. Kerran kun aloittaa, on mahdoton lopettaa.

Oikein rattoisaa viikonloppua kaikille ihanille ystaville ja rakkaalle perheelle! Muisk ja halirutistus.

2 comments:

  1. Hepsis Emmukkani!

    Nyt on pakko kommentoida tuota sun kokemusta leffasta 300. Oltiinkohan me kattomassa se täällä samaan aikaan leffateatterissa? Muistelisin näin, ja tykkäsin silloin kyseisestä leffasta todella paljon. No, se tuli telkkarista juuri viime viikolla ja aloin kattomaan sitä ihan fiilareissa, mutta voi että miten se olikaan huono! En tiedä mitä on tapahtunut, mutta en suosittelisi enää katsomaan sitä toiseen kertaan. Ja hei (huomaamaton aiheen vaihtaminen), jos meet siellä vielä 3D-leffaan ja saat taas uudet lasit, säästä pliis ne mulle niin voin vaikka ostaa ne sitten sulta. Haluan kanssa jotku muut kun noi epämukavat kakkulat. Meen kattomaan tiistaina Tintin 3D:nä. 3D:t ei kyllä muuten kiinnosta, mutta tästä kirjoitettiin, että kerrankin 3D-tekniikka on saatu toimivaksi. Saas nähä. Todella toivon, että laatu ois parantunut.

    Mäkin oon alkanut toimimaan liikunnan lähettinä! Vien keskiviikkona yhen Annin kokeileen Combattia ja Niinunkin sain puhuttua kokeileen jotain tuntia GoGolle. Vielä ei ole päivää lyöty lukkoon, mutta kiva saada ihmisiä kokeileen eri liikuntamuotoja! Oon niin väärällä alalla.. :)

    ReplyDelete
  2. PS Ruoka näyttää erittäin erittäin erittäin herkulliselta! Nams! 8)

    ReplyDelete