Thursday, September 29, 2011

You know you are in Eugene if

...joka puolella pyorii opiskelijoita Oregon Ducks -logopaita tai -shortsit jalassa
...aamulla sataa aina
...pyorateita on enemman kuin autoteita
...opiskelijat sisustavat kotinsa keltaisilla kumiankoilla (Oregon Ducks -maskotti)
...yrityksen hallinnon seminaariin saapuu opiskelijoita kiimaliima- eli juoksutrikoot jalassa ja lisaksi he esiintyvat seminaarilaisten edessa, edelleen juoksurikoot jalassa (mina tein taman)
...opiskelutoverisi saapuvat luennolle pyorailyshortseissa ja lenkkareissa (tata en ole viela tehnyt)
...ymparillasi olevilla ihmisilla on jalassa joko Asicsit tai New Balancet
...joudut ostamaan kolikkopotkoja kaupasta, jotta voit pesta pyykkisi
...et meinaa millaan loytaa ruokaa missa ei lue "organic"
...oravilla on luonnottoman suuri hanta ja ne poseeraa sulle
...peura syo etupihalla istuttamiasi kukkia
...loydat joka paiva hamahakin huoneestasi
...loydat Niken logon mita ihmeellisimmista paikoista
...Opin kynsilakka maksaa 6 euroa
...tuntemattomat ihmiset tervehtivat sinua kadulla
...myyjat tervehtivat sinua kaupassa
...saat opintopisteita urheilusta
...voit opiskella sirkustaitoja yliopistossa
...yritat kysya kelloa, painoa, etaisyytta tai lampotilaa ja mikaan vastaus ei sano sulle yhtaan mitaan

Mulla oli eilen superkiireinen paiva. Juoksin luennolta toiselle enka kerennyt syomaan mitaan kunnollista luentojen valissa, koska vaihtoaika oli aina 10 minuuttia. Pitaa miettia ruokailu tarkemmin ensi viikolla, koska paansarkyhan siita seuraa, jos en syo. Ensin oli juoksukurssi, missa kaytiin lapi tekniikkaa ja otettiin aika mailin juoksusta. Mun aika oli ehka 7.42. Siita voi sit halukkaat laskea, et mika oli mun tuntinopeus kilometreissa. Ma en aio yrittaa. Olen niin sekaisin kaikkien mittayksikkojen kanssa. Ma etsin edelleen rahapussistani dollarin kolikkoa. Etta nain.

Juoksukurssi on todella hyodyllinen. Olen oppinut uusia lammittelytekniikoita ja miten varmistan hyvan juoksuasennon. Kovin syvallisiin asioihin ohjaaja ei paneudu. Han esimerkiksi neuvoi lammittelemaan aina ennen juoksua, koska se helpottaa juoksua ja estaa vammoja. Han ei selittanyt miksi nain on tai kertonut mika merkitys lammittelylla on verenkierron ohjaamiseen sinne missa lihakset tyoskentelevat ja taten lihasten hapen saantiin. Tama  kurssi painottuu siis juoksutekniikkan haltsaamiseen. Tama teksti tuntuu nyt tosi vaikeelta ja huonosuomelta, mutta koittakaa kestaa.

Juoksukurssin jalkeen jatkoin toisella urheilukurssilla eli kiipeilylla. Kurssi kestaa 10 viikkoa eli yhteensa 20 tuntia ohjattua kiipeilya ja hinta on 85 dollaria. Valineet kuuluvat kurssin hintaan eli todella edullinen paketti. Ja tasta hauskuudesta saa opintopisteen. Kurssin jalkeen saamme kiipeilla ilmaiseksi tiettyina aikoina. Aikas loistavaa. Opin solmut, valjaiden ja koyden kasittelyn seka huudot "on belay/off belay" jne. Kerkesin 10 minuutissa seuraavalle luennolle, mutta en kerennyt vaihtamaan vaatteitani.  UofOn yksi parhaista puolista on, etta melkein kaikki urheilevat. Joka toisella on urheilukuteet paalla, kun he menevat luennolle tai lounaalle. Urheilukuteilla tarkoitan lyhytlahkeisia shortseja tai juoksutrikoita ja T-paitaa. Voihan niin tehda Tampereellakin, mutta ei mulla ainakaan ole kaynyt mielessa menna gradusemmaan juoksutrikoissa tai pyorailyshortseissa. Saatikka viela esitella ryhmatyo luokan edessa samoissa vetimissa, joissa kaksi tuntia sitten juoksentelit ympari kenttaa. Mutta taalla voi. I love it. :)

Nyt syon oat mealini ja jouksen luennolle. Mulle kavi Monicat, koska menin kosteilla hiuksilla nukkumaan ja ilmankosteus on 95%. Ainakin mun huoneessa. Lovely. :)

No comments:

Post a Comment