Saturday, June 23, 2012

Goodbye Chico, Hello Lake Tahoe

Vietimme viimeisen paiva Chicossa rennosti. Mina olin emantamme Jennahin seurana, koska han sairastui. Istuskelin terassilla, lueskelin kirjaa ja skypetin. Jennahin nukkuessa minulle seuraa piti kissan pentu. Illalla menimme kaikki yhdessa syomaan, jaatelolle ja kuuntelemaan live musiikkia Chicon yliopistolle. Viimeisena aamuna Jennah takoi meille vohveleita ja mina kahvia. "Opin" viimeinkin tekemaan kahvia amerikkalaisittain eli pavuista jauhamalla. Mina ostan kotiin aina valmiiksi jauhettua paahtoa, koska minulla ei ole murustajaa. Suurin osa kahvista myydaan kuitenkin papuina taalla. Onhan se aika kiva saada vastajauhetuista pavuista valmistettua kahvia. What ever.

Mahan en noista kissoista niin valita, mutta taa vassykka sai olla mun sylissa.

Kahvipapujen jauhantaa

Tassa valmistuvat herkulliset vohvelit

Mansikoita ja mustikoita ja...

Ihan sikana kermavaahtoa.

Bye bye Chico!

Chicon jalkeen matka jatkui Lake Tahoelle. Ajomatka otti noin nelja tuntia, joten olimme perilla vasta illan suussa. Marssimme ensimmaisen motellin vastaanottoon ja saimme kivan huoneen 80 dollarilla. Teimme iltakavelyn Starbucksiin - coffeecoffeecoffee. Nevadan ja Californian osavaltioiden raja halkaisee Lake Tahoen, joten jarven toisella puolella on casinoita. Ei me semmosista. Lake Tahoen ymparilta loytyy kaikki mahdollinen: laskettelukeskuksia, ostoskeskuksia, patikointipolkuja, purjelaivoja, kaikki mahdolliset vesiharrastusmahdollisuudet ja tietenkin upeita hiekkarantoja. Vesi on todella kirkasta. Valilla luulin olevani rantalomalla jossain etelaisessa paratiisissa. Mannyt pilasivat illuusion. Ja lumi vastarannan vuorien huipulla.

Pope Beach, etelassa

Sorsat (ja hanhet) tulivat kerjaamaan ruokaa

Lake Tahoen pohjoispuoli, en muista rannan nimea... ups.

Rantsu

Illalla jatkoimme San Franciscoa kohti. Mina jain puolessa valissa, Sacramentossa, bussiasemalle ja jatkoin matkaa takaisin Eugeneen. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: Greyhound-bussi (josta en ole kuullut tahan mennessa mitaan hyvaa) tai Amtrak-juna (kivat maisemat). Greyhound oli 77 dollaria ja 10 tuntia. Amtrak 118 dollaria ja 14 tuntia. Hmmmm... minkahan noista ottaisin. No Greyhoundin otin, enka ota enaa. Tai otan, jos on pakko. Yobussilla matkustaminen Amerikassa on aarimmaisen epamiellyttava kokemus. Julkiset eivat ole taalla sita mita ne ovat Suomessa. Siella ei edes ollut turvavoita!

Tanaan olen siivonnut, leiponut ja pessyt pyykkia niin kuin mikakin kotirouva. Kavin lisaksi kevyella lenkilla. Viikon tauon jalkeen juoksu tuntui todella ihanalta. Kotiaskareiden jalkeen katsoin leffan (Hotelli Ruanda). Jonka jalkeen pyoraytin viela granolat (niin kuin Startti-musli) uunissa. Nomnomnom. On meinaan helppoa ja maistuu ihanalle jogurtin kanssa. Mukavaa Juhannusta ja haleja!

No comments:

Post a Comment